Представителят на папа Франциск в Светите земи, кардинал Пиербатиста Пицабала, патриархът на

...
Представителят на папа Франциск в Светите земи, кардинал Пиербатиста Пицабала, патриархът на
Коментари Харесай

„Готов съм: Кардинал предлага да го разменят за деца, взети за заложници от Хамас

Представителят на папа Франциск в Светите земи, кардинал Пиербатиста Пицабала, патриархът на Йерусалим, по време на конференция с публицисти, сподели на 16 октомври, че е подготвен да се замени за израелски деца, взети за заложници от бойци на Хамас и арестувани в Ивицата Газа.

" Готов съм за замяна, за всичко, в случай че това докара до независимост, до връщане на децата вкъщи. Няма проблеми. От моя страна има цялостна подготвеност ", сподели кардиналът.

Представителят на Ватикана счита, че би трябвало да се положат всички старания за спасяването на заложниците.

" Първото нещо, което би трябвало да извършите, е да се опитате да постигнете освобождението на заложниците, в противоположен случай ще бъде невероятно да спрем (ескалацията - бел. ред.). Ние сме подготвени да помогнем, даже аз персонално ", сподели той.

Патриархът на Йерусалим акцентира, че той и формалният Ватикан към момента не са имали директен контакт с палестинската войнствена ислямистка формация Хамас, която атакува Израел на 7 октомври, убивайки минимум 1300 души, съобщава Reuters.

" Не можете да говорите с Хамас. Това е доста мъчно ", акцентира представителят на папата.

Около 200 души бяха взети за заложници, към дузина от тях се счита, че са деца. Пицабала управлява католическите действия в Израел и палестинските територии, както и в Йордания и Кипър, район, където живеят към 300 000 католици.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР